kostel

Hygienická opatření pro bohoslužeby

Bohoslužby totiž nadále spadají do podmínek podle práva shromažďovacího, jak tomu bylo u předchozích úprav. Zde tedy platí tyto podmínky:

  • Rozestupy 1,5 metruKoná-li se shromáždění ve vnitřních prostorech staveb, jeho účastníci musí dodržovat, s výjimkou osob ze společné domácnosti, rozestupy alespoň 1,5 metru a před vstupem do vnitřního prostoru si dezinfikují ruce.
  • Dále platí dřívější povinnost nošení roušekVe všech ostatních v písmenu a) neuvedených vnitřních prostorech staveb, mimo bydliště nebo místo ubytování (např. hotelový pokoj), kde dochází na stejném místě a ve stejný čas k přítomnosti alespoň 2 osob vzdálených od sebe méně než 1,5 metru, nejedná-li se výlučně o členy domácnosti.

Během bohoslužeb proto nadále doporučujeme dodržování rozestupů, nošení roušek a dezinfekci u vchodu.

Jednání orgánů právnických osob jsou možná v režimu: očkování, doklad o prodělání nebo PCR test (ne samotesty nebo antigen!) ne starší než 72 hodin a organizátor má povinnost to aktivně kontrolovat.
 
Pro ostatní akce kulturního a jiného obdobného charakteru (včetně těch pořádaných církví mimo bohoslužby) platí, že testy už se neuznávají a účastník musí mít dokončené očkování nebo potvrzení o prodělání nemoci covid-19.

 

Toto sdělení je zveřejněno také na webu cirkev.cz https://www.cirkev.cz/cs/aktuality/211119nova-opatreni-platna-od-22-listopadu-2021-se-bohosluzeb-nedotknou